/ Nieuws

Kleermaker in razendsnelle partij ruim voorbij landgenoot Vos

06-1-2020 00:01

Martijn Kleermaker heeft zich via landgenoot Gino Vos geplaatst voor de derde ronde van het BDO WK Darts. De man uit Harderwijk was in een wedstrijd van 27 minuten met 3-0 te sterk.

Kleermaker zette in de tweede leg van de eerste set direct de toon. Hij gooide 160 uit en plaatste een leg later een break. Hij stoomde door en pakte via dubbel 20 de eerste set met 3-1.

In de tweede set kwam Kleermaker op 1-0 en miste hij daarna de bullseye voor een 170-finish. Met de rug tegen de muur gooide Vos een 118-finish, maar die check-out redde hem niet. Ook de tweede set ging met 3-1 naar Kleermaker.

Voor Vos zat er niets anders op dan drie sets op rij te winnen, maar hij was niet opgewassen tegen het scorend en finishend vermogen van Kleermaker. Mede dankzij een elfdarter werd ook de derde en laatste set met 3-1 gewonnen door ‘The Dutch Giant’.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken