/ Nieuws

Harms rekent na verlenging af met Harrysson

06-1-2020 17:23

Wesley Harms heeft zijn eerste wedstrijd van het BDO WK Darts ternauwernood gewonnen. De nummer 1 van de plaatsingslijst rekende pas in de verlenging af met Andreas Harrysson.

De wedstrijd begon met een ijzersterke eerste set. Beide spelers gooiden boven de 100 gemiddeld en zorgden voor drie 100+-finishes. De set ging naar Harms, maar Harrysson trok de stand een set later weer gelijk.

Harms kon zijn Zweedse tegenstander niet afschudden en kwam zelfs op achterstand. Via een vijfde leg kwam Harrysson op een 2-1 voorsprong, maar hij kon niet doordrukken. Harms won de vierde set met 3-0 en dwong een beslissende set af.

Harms begon goed aan de laatste set. Hij kwam 2-0 voor, maar zag Harrysson mede dankzij een 120-finish langszij komen. In de verlenging zette Harms aan. Via een 121- en een 57-finish trok hij de zege alsnog naar zich toe.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken