/ Nieuws

Veenstra vecht zich voorbij Hood, Olde Kalter toont veerkracht

07-1-2020 18:28

Richard Veenstra en Dennie Olde Kalter staan in de derde ronde van het BDO WK Darts. De twee Nederlanders waren te sterk voor respectievelijk Justin Hood en Nick Kenny. Sharon Prins verloor van Anastasia Dobromyslova.

Veenstra had het in het begin van zijn duel nog even lastig met Justin Hood. De man uit Ossenzijl kwam op een 2-0 voorsprong in de eerste set, maar zag zijn tegenstander terugkomen tot 2-2. Hood miste zelfs nog een pijl voor de set, waarna Veenstra profiteerde.

In de tweede set liet Veenstra niets aan het toeval over. Dankzij een 127- en een 145-finish trok hij die set met 3-0 naar zich toe. Hood pakte daarna nog de derde set, maar Veenstra won de vierde set en hengelde de zege binnen: 3-1.

Olde Kalter toont veerkracht
Olde Kalter trof Kenny, de nummer 6 van de plaatsingslijst, en begon goed aan zijn duel. Ondanks dat de Nederlander zeven pijlen miste voor de eerste set, sleepte hij die set wel binnen. In de tweede set kwam hij 2-0 achter, maar draaide dankzij drie 90+-finishes de zaken om en verdubbelde hij zijn voorsprong.

Olde Kalter leek op weg naar een ruime zege, maar na de pauze stond er een andere Kenny op het podium. Hij won twee sets op een rij en trok de stand weer gelijk. In de beslissende set begon Olde Kalter direct met een break en die gaf hij niet meer uit handen, waardoor we hem later in het toernooi weer terug zullen zien.

Prins onderuit
Voor Prins zit het BDO WK Darts 2020 er al na een duel op. Prins kwam niet goed in de wedstrijd tegen Anastasia Dobromyslova en kon het de Russische, die ook niet goed speelde, niet moeilijk maken. De eerste set ging met 3-1 naar Dobromyslova.

In de tweede set rechtte Prins haar rug na een 2-0 achterstand en kwam ze terug tot 2-2. Ze overleefde acht matchdarts, maar moest vervolgens alsnog toezien hoe Dobromyslova haar lot bepaalde.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken