/ Nieuws

De Zwaan en Wattimena challengers in Ahoy Rotterdam

08-1-2020 10:01

Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena zijn de challengers tijdens de Premier League in Ahoy Rotterdam. De twee mogen op 25 en 26 maart (opnieuw) eenmalig opdraven op het prestigieuze toernooi.

De Zwaan en Wattimena kende een uitstekend jaar. De Zwaan speelde een goed WK en werd nipt uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Peter Wright in de vierde ronde. Wattimena bereikte in 2019 voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van een groot tv-toernooi.

De Zwaan mag zich voor de tweede keer opmaken voor een avond Premier League Ahoy. Vorig jaar stond hij ook voor de Oranje zee en speelde toen tegen Rob Cross (7-4 verlies). Voor Jermaine Wattimena wordt het de eerste keer.

Wil jij aanwezig zijn bij de Premier League in Ahoy? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar! KLIK HIER.

Andere challengers
Ook de andere challengers zijn bekend. De Welshman Jonny Clayton speelt tijdens de derde speelronde in Wales, de Ier William O'Connor is de challenger in Dublin, Luke Humphries is aan de beurt in Exeter, Stephen Bunting speelt in Liverpool en Chris Dobey staat op het programma in Newcastle.

De PDC bracht eerder al naar buiten dat John Henderson en Fallon Sherrock de challengers zijn tijdens de eerste twee speelrondes van de Premier League.

 

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken