/ Nieuws

De Zwaan speelt opnieuw Premier League: 'Het duurde lang voor ze het bekendmaakten'

08-1-2020 12:34

Jeffrey de Zwaan staat op 25 maart voor de tweede keer op het podium van de Premier League. De jonge Nederlander is door de PDC opnieuw uitgenodigd om als challenger deel te nemen aan het prestigieuze toernooi en daar is hij erg blij mee.

"Onwijs kicken natuurlijk. Ik was toevallig op een verjaardag en ik zei tegen mijn vriendin en mijn vader dat ik weer mee mag doen", zegt De Zwaan, die het nieuws pas gisteravond hoorde. "Het ging op dezelfde manier als vorig jaar. Mijn management kreeg een mailtje en zij belden me direct op."

Verwacht
De uitnodiging kwam niet helemaal onverwacht voor De Zwaan. "Ik heb natuurlijk een goed WK achter de rug en ik ben op dit moment de nummer 2 van Nederland. Aan de ene kant had ik het dus wel verwacht, maar aan de andere kant was het ook spannend, omdat het zo lang duurde voordat ze het bekendmaakten."

De Zwaan weet wat hem te wachten staat. Een jaar eerder overkwam hem hetzelfde. Toen stond hij tegenover Rob Cross, maar verloor hij met 7-4. "In principe ga ik er gewoon weer van genieten. Vorig jaar was het al een belevenis op zich en ik ga dat weer herbeleven", zegt hij. "Je wil gewoon laten zien wat je kan."

LEES OOK: Wattimena geloofde Premier League-uitnodiging niet: 'Dat meen je niet!'

Peter Wright
Wie hij gaat treffen, wordt later pas bekend. Een rematch tegen Peter Wright, de speler die De Zwaan uitschakelde op het WK Darts, is een van de opties. "Dat zou wel toevallig zijn als het weer precies Peter Wright zou worden! Nee, ik heb geen voorkeur. Ik zie wel tegen wie ik moet."

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken