/ Nieuws

Van Gerwen over transfer: 'Het is een nieuwe uitdaging voor me'

08-1-2020 14:27

Michael van Gerwen zorgde met zijn overstap van XQ Max naar Winmau voor een van de grootste transfers in de dartwereld ooit. De Nederlander is blij en kijkt uit naar de samenwerking.

"Het is goed voor mezelf en goed voor Winmau. Ik denk dat ik veel kan toevoegen aan het merk Winmau en ik denk dat we goed bij elkaar passen", zegt Van Gerwen in The Darts Show Podcast. "Zes jaar geleden waren we ook al dicht bij een deal, maar toen ketste het op het laatste moment af."

Nieuwe pijlen
"Ik heb me nooit zo beziggehouden met het ontwerp van mijn pijlen, nu was ik overal bij betrokken. Ik leverde input en ideeën", legt 'Mighty Mike' uit. "Het is niet goedkoop, maar ik heb wat een nummer 1 zou moeten hebben: het juiste materiaal."

Ondanks dat Van Gerwen veel invloed had bij het ontwerp van zijn pijlen zal hij goed moeten wennen, maar daar ziet hij niet tegenop. "Het gaat moeilijk worden, maar ik ben een grote speler. Ik weet wat het is en ik kijk ernaar uit. Het is een nieuwe uitdaging voor me."

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken