/ Nieuws

Landman na zenuwslopende thriller naar kwartfinale BDO WK

08-1-2020 18:15

Chris Landman heeft op fantastische wijze de kwartfinale van het BDO WK Darts bereikt. De Nederlander kwam tegen Ben Hazel op een 3-1 achterstand in sets, maar draaide het volledig om.

De wedstrijd ging lang gelijk op, maar in de vierde set zorgde Hazel voor de eerste tik. Landman miste kansen om zijn tegenstander pijn te doen. De Engelsman profiteerde en pakte een 3-1 voorsprong in sets.

Comeback
Hazel had nog een set nodig en kwam ook 1-0 voor in de vijfde set, maar Landman draaide het helemaal om. Via een dertien- en een veertiendarter kwam hij op een 2-1 voorsprong en via een 49-finish pakte hij de set. Landman stoomde door, won set 6 met 3-0 en trok de stand weer gelijk.

In de beslissende set plaatste de man uit Wapenveld direct een break, maar wist die niet te verzilveren. De twee dwongen elkaar tot een verlenging, waarin Hazel bij een 3-3 stand bezweek. Landman plaatste een break en maakte het in zijn eigen leg af: 4-3.

Kwartfinale
Landman staat nu in de kwartfinale van het BDO WK Darts. Wayne Warren is zijn volgende tegenstander.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken