/ Nieuws

Nederlandse topspelers vroegtijdig uitgeschakeld tijdens BDO WK

09-1-2020 00:10

Het BDO WK Darts gaat verder zonder de nummers 1 en 2 van de wereld. Wesley Harms en Richard Veenstra strandden beiden in de derde ronde van het toernooi.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Harms in zijn partij tegen Waites. De Nederlander won de eerste twee sets met 3-1 en oogde gefocust op de cruciale momenten. Na de eerste onderbreking ging Waites echter beter gooien en werd het wedstrijdbeeld omgedraaid.

Waites won maar liefst vier sets op een rij. Harms had tijdens die run de kansen om het tij te keren, zo miste hij bijvoorbeeld drie pijlen voor de vijfde set, maar liet dat na. In de zesde set vergat de nummer 1 van de plaatsingslijst een beslissende leg af te dwingen en zag hij Waites de zege binnenslepen.

Veenstra kan comeback niet voltooien
De wedstrijd van Veenstra begon juist omgekeerd, aangezien Evans in het begin van de partij niet te houden was. Hij pakte de eerste set af van Veenstra, won de tweede dankzij een 124-finish en kwam op 3-0 omdat de Nederlander zijn dubbels niet wist te vinden.

De man uit Ossenzijl plaatste in de twee volgende sets vier breaks en kwam terug tot 3-2 in sets, maar dat bleek uitstel van executie. In de zesde set redde Evans zijn wedstrijd dankzij een 113-finish en maakte het later af via 56.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken