/ Nieuws

'BDO schroeft prijzenpot WK nog verder omlaag'

09-1-2020 13:13

De spelers van het BDO WK Darts gaat met nog minder prijzengeld de deur uit dan gedacht. De prijzenpot van het toernooi is nog verder omlaag geschroeft.

Dat meldt Dartfreakz.nl. Voorafgaand aan het toernooi waren er geruchten over een halvering van de prijzenpot, maar dat is nog te hoog gegrepen. De winnaar van het herentoernooi gaat nu met 23.000 GBP naar huis, terwijl de wereldkampioen voorgaande jaren 100.000 GBP mocht bijschrijven. 

De runner-up van het BDO WK Darts moet daarnaast genoegen nemen met 10.000 GBP, een halvefinalist met 5.000 GBP en een kwartfinalist met 4.000 GBP. Wat het prijzengeld voor het damestoernooi is, is niet bekend.

Lees ook: 'Nederlands bedrijf wacht nog altijd op BDO-geld: 'Ze laten ons gewoon barsten'

PDC WK
Het verschil met het PDC WK Darts wordt groter en groter. Peter Wright kreeg als wereldkampioen 500.000 GBP op zijn bankrekening gestort. Alle spelers in de derde ronde van dat WK waren verzekerd 25.000 GBP.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken