/ Nieuws

Kleermaker over BDO-voorzitter: ‘Volgens mij durft hij ons niet onder ogen te komen’

09-1-2020 15:23

De British Darts Organisation (BDO) verkeert in erg zwaar weer. De zaal van het BDO WK Darts is nauwelijks gevuld en berichten over financiële flaters stapelen zich op. Ook de spelers weten niet waar ze aan toe zijn.

Vanmorgen kwamen geruchten naar buiten dat het prijzengeld van het BDO WK Darts nog verder omlaag zal gaan. WK-deelnemer Martijn Kleermaker tast nog in het duister. "Ik heb wel berichten gehoord over het nog meer verlagen van de prijzenpot, maar mij is nog niks gezegd door het bestuur."

"Mocht het inderdaad nog meer verlaagd zijn dan weet je dat het zo langzaamaan wel einde verhaal is met de BDO", gaat de 28-jarige Nederlander verder. "Het geld lijkt gewoon op te zijn en rekeningen kunnen niet betaald worden."

Voorzitter
Om bevestiging vragen kunnen de spelers niet. BDO-voorzitter Des Jacklin laat zich namelijk nauwelijks zien. "Hij durft ons volgens mij niet onder ogen te komen, want ook in de spelersruimte zien we hem amper. Als je voorzitter bent van de BDO en je organiseert het WK dan mag je toch verwachten dat je hem zou zien, maar niet dus."

Het krediet van de voorzitter, die in augustus 2018 in zijn functie trad, is dan ook op. "Hij heeft geen steun van mij en velen met mij. Het lijkt mij een onhoudbare situatie!", zegt Kleermaker stellig.

Opwarmer
Ondanks de problemen blijft Kleermaker gefocust op het winnen van zijn wedstrijden op het WK. "Het is natuurlijk niet echt een WK zoals je je het voorstelt, maar desalniettemin wil ik mijn wedstrijden gewoon winnen, want sta hier niet voor niks!"

Daarnaast ziet Kleermaker het WK als goede oefening. "Ja, uiteindelijk is dit de opwarmer voor Q-school. Een tourkaart halen is dit jaar misschien nog wel meer van belang dan afgelopen jaren gezien de ontwikkelingen bij de BDO."

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken