/ Nieuws

De Graaf onderuit tegen 16-jarig toptalent op BDO WK

09-1-2020 17:28

Aileen de Graaf is uitgeschakeld op het BDO WK Darts. De Nederlandse ging in de kwartfinale van het toernooi met 2-1 onderuit tegen de 16-jarige Beau Greaves.

De Engelse begon ijzersterk aan de wedstrijd en pakte de eerste set met 3-0 dankzij een dertiendarter. In de tweede set kwam De Graaf wat los en pakte ze de eerste leg met een 109-finish. In de beslissende leg van de tweede set verlengde de 29-jarige uit Bunschoten de wedstrijd via een 126-finish.

Het goede gevoel van die finish wist De Graaf niet vast te houden. Greaves stoomde in de derde en beslissende set door en wist ook die set met 3-0 te winnen. De 16-jarige stuit nu in de halve finale op Mikuru Suzuki of Anastasia Dobromyslova.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken