/ Nieuws

Kleermaker onderuit in hoogstaand duel met Hogan, Olde Kalter verliest van Belg

10-1-2020 00:32

Martijn Kleermaker en Dennie Olde Kalter zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van het BDO WK Darts te bereiken. De twee Nederlanders gingen beiden met 4-1 onderuit in hun wedstrijd in de derde ronde.

Kleermaker zag tegenstander Paul Hogan zijn eerste leg afpakken, maar sloeg direct terug via een 170-finish. Desondanks wist de Engelsman die eerste en de tweede set te pakken. In de derde set gooide Hogan 115 (!) gemiddeld, maar bleef hij met lege handen en werd de stand 2-1.

Kleermaker was helemaal terug in de wedstrijd en leek de stand gelijk te gaan trekken. Hij kwam 2-0 voor in de vierde set, maar zag Hogan drie legs op rij pakken. De Nederlander kon het tij niet meer keren en verloor ook de vijfde set, waardoor Hogan met de zege aan de haal ging.

Vandenbogaerde klopt Olde Kalter
Olde Kalter liet in zijn derde ronde zien hoe je niet aan een wedstrijd moet beginnen. Tegenstander Mario Vandenbogaerde pakte de eerste 11 (!) legs van de wedstrijd en had plots nog maar een leg nodig voor de zege. De Nederlander pakte echter de allerlaatste strohalm en won via een 86- en twee 106-finishes de vierde set.

Olde Kalter kon echter niet voor een comeback zorgen. De vijfde set ging weer zoals de eerste drie gingen. Vandenbogaerde pakte direct drie legs op een rij en sleepte zo de overwinning binnen.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken