/ Nieuws

Wattimena geloofde Premier League-uitnodiging niet: ‘Dat meen je niet!’

10-1-2020 10:49

Jermaine Wattimena is tijdens de Premier League van 2020 een van de negen challengers. De Nederlander maakt de line-up van de tweede avond in Ahoy Rotterdam compleet en daarmee komt een droom uit.

"Ja, dat sowieso. Ik denk dat de meeste darters er toch wel van dromen om op dat podium te mogen staan", zegt Wattimena. Hij had gehoopt op een uitnodiging, maar dacht op voorhand dat zijn kansen fiftyfifty waren. "Vorig jaar hadden ze Dimitri (Van den Bergh red.) en Jeffrey (De Zwaan red.). Jeffrey had ik wel verwacht en dan ging het denk ik tussen mij en Dimitri."

‘Dat meen je niet!
Afgelopen dinsdag kwam het verlossende telefoontje. "Mijn manager belde op en hij vroeg wat ik 26 maart te doen had. Ik dacht dat die dag in het weekend was, dat hij belde voor een demo, maar toen keek ik in mijn agenda en toen stond er Premier League Ahoy. Ik zeg: 'Dat meen je niet!'," legt 'The Machine Gun' uit. "'Ja, je zit in de Premier League', zei mijn manager."

"Ik ga mijn best doen en er lekker van genieten. Voor hen staat er meer op het spel dan voor mij", doelt Wattimena op het feit van de 'normale' Premier League-spelers ook tegen challengers punten moeten pakken. "Maar er is wel bepaalde spanning. Je speelt in Nederland voor de Oranje zee, dus díe druk heb je natuurlijk wel."

LEES OOK: De Zwaan speelt opnieuw Premier League: 'Het duurde lang voor ze het bekendmaakten'

Tegenstander
De voorgaande twee donderdagen Ahoy speelden twee Nederlanders, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, tegen elkaar. Een nieuwe Nederlandse clash is met 'Mighty Mike' en Wattimena als deelnemers een optie. "Je weet maar nooit", lacht Wattimena.

Maar de 31-jarige maakt zich niet druk om zijn tegenstander in Ahoy. "Het maakt niet uit tegen wie je speelt. Het zijn allemaal topspelers. Ze spelen niet voor niets in de Premier League. Het zou mooi zijn als ik er minimaal een gelijkspel uit kan halen en winnen is natuurlijk nog mooier!"

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Van Barneveld: 'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken