/ Nieuws

Suzuki en Ashton naar damesfinale, nog vier heren strijden om wereldtitel

11-1-2020 09:37

Mikuru Suzuki en Lisa Ashton gaan zaterdagavond bepalen wie zich wereldkampioen bij de dames mag noemen. Het tweetal wist vrijdag de finale van het BDO WK Darts te bereiken.

Suzuki, de regerend wereldkampioen, trof het aanstormende talent Beau Greaves in de halve finale. De Japanse stopte de droom van de 16-jarige door met 2-1 te winnen. Ashton had een makkelijkere halve finale. Zij won twee sets met 3-0 van Corrine Hammond.

Heren
Het herentoernooi kent nog vier overgebleven spelers. Wayne Warren neemt het zaterdagmiddag op tegen Scott Mitchell, die na een kraker te sterk was voor Scott Waites in de kwartfinale. De andere halve finale gaat tussen Jim Williams en de Belg Mario Vandenbogaerde. Zij waren eerder te sterk voor respectievelijk Paul Hogan en David Evans.

De finale van het herentoernooi wordt zondagavond gespeeld.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken