/ Nieuws

Williams en Warren naar finale BDO WK Darts

11-1-2020 21:45

Jim Williams en Wayne Warren gaan zondagavond uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen van de BDO mag noemen. De twee verzekerden zich zaterdag van een plek in die finale.

Williams stuitte op de Belg Mario Vandenbogaerde en het lukte de Welshman maar niet zijn tegenstander van zich af te schudden. Hij kwam op een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar telkens toonde Vandenbogaerde veerkracht. Williams gooide gemiddeld 5 punten hoger, maar na zes sets was het gelijk.

Ondanks de tegenvallers probeerde Williams het opnieuw en won hij de zevende en achtste set. Het verschil was weer twee en Williams had nog één set nog voor de zege. Vandenbogaerde leek opnieuw terug te komen, maar in de tiende set maakte de Welshman het af: 6-4.

Warren voorbij Mitchell
De andere halve finale ging tussen Warren en Scott Mitchell. De Engelsman begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. Warren pakte echter dankzij uitstekend spel drie sets op een rij en keerde zo de wedstrijd. Mitchell sleepte daarna nog een set binnen, maar vervolgens begon de 56-jarige opnieuw aan een serie van drie sets (0-3, 2-3, 2-3), waardoor hij de wedstrijd won.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken