/ Nieuws

Suzuki prolongeert wereldtitel tegen Ashton, Barry pakt jeugdtitel

12-1-2020 05:03

Mikuru Suzuki is voor het tweede jaar op een rij wereldkampioen darts bij de dames. De Japanse was in de finale van het wereldkampioenschap van de BDO in de O2 Arena met 3-0 te sterk voor Lisa Ashton.

Suzuki heeft haar wereldtitel vooral te danken aan haar koelbloedigheid op de belangrijke momenten. Ze won de eerste set met 3-1 van Ashton en verdubbelde haar voorsprong doordat ze bij een 2-2 stand onder druk tops wist te gooien. Ook in de derde en laatste set was Suzuki de beste via een beslissende leg. Dankzij een 71-finish pakte ze de wereldtitel.

Suzuki is nu de vierde speelster met meer dan een wereldtitel. Trina Gulliver (10), Lisa Ashton (4) en Anastasia Dobromyslova (3) blijven haar voor. Francis Hoenselaar is nog altijd de enige Nederlandse met een wereldbeker in haar prijzenkast.

Barry pakt jeugdtitel
Keane Barry heeft zich op dezelfde dag gekroond tot wereldkampioen bij de jeugd. De jonge Ier was in de finale met 3-0 te sterk voor het 14-jarige talent Leighton Bennett. Bennett was de verdedigende kampioen.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken