/ Nieuws

Warren verslaat Williams en is oudste wereldkampioen ooit

12-1-2020 23:08

Wayne Warren heeft het BDO WK Darts gewonnen. De 57-jarige was in de finale in de O2 Arena in Londen met 7-4 te sterk voor Jim Williams.

Williams kwam het best uit de startblokken in de herenfinale. Hij won dankzij een break in de derde leg de eerste set en pakte ook de tweede, omdat Warren zijn kansen niet benutte. De 57-jarige werd echter koelbloediger op de belangrijke momenten en sleepte de volgende drie sets binnen.

Gat slaan
Bij een stand van 4-3 voor Warren kreeg ‘Yank’ de eerste kans om een gat te slaan. Hij miste twee pijlen voor de set en Williams trok de stand weer gelijk. Warren bleek niet van slag te zijn en richtte zich weer op. Hij pakte de negende set en zorgde in de tiende wél voor een verschil van twee.

In de elfde set gingen alle legs met de darts mee en bij een stand van 2-2 maakte Warren het af. Hij gooide 40 uit en kroonde zich tot wereldkampioen darts.

Oudste wereldkampioen
Warren is nu met zijn 57 jaar de oudste wereldkampioen ooit. Die eer stond op naam van Martin Adams. Hij won het WK Darts in 2011 met een leeftijd van 54 jaar.

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken