/ Nieuws

Wereldkampioen Warren ontving nog altijd geen prijzengeld

14-1-2020 10:41

Wayne Warren wist zich afgelopen zondag te kronen tot wereldkampioen bij de BDO. De 57-jarige Welshman kreeg de titel en de beker, maar ontving geen cheque. Nu, enkele dagen later, heeft hij nog altijd geen geld ontvangen.

Het bleef vanuit de BDO ijzig stil betreft het prijzengeld voor het wereldkampioenschap. De voorgaande jaren ging de winnaar met 100.000 pond naar huis, voor het toernooi zou dat gehalveerd worden en tijdens het toernooi kwamen berichten over een bedrag van 23.000 pond. Geen van deze berichten werden bevestigd.

Niets ontvangen
"Er is mij nog altijd niet verteld wat ik zal krijgen. Ik heb nog niets ontvangen", zegt Warren tegenover BBC Wales Radio. "Het is aan mijn management om te onderhandelen of iets dergelijks. Er is me verteld dat er 150.000 pond in de prijzenpot zat, maar ik hoor veel andere verhalen."

Ook tegenover The Sun reageerde Warren. "Begrijp me niet verkeerd, maar het is wel balen dat ik geen 100.000 pond krijg. Maar dat wisten we van tevoren", zegt hij. "Ik kan niet stoppen met werken, maar ik zal het wel iets verminderen om me meer te richten op een jaar wereldkampioen zijn."

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken