/ Nieuws

BDO-voorzitter bevestigt prijzengeld WK en verklaart situatie

15-1-2020 09:55

Het prijzengeld voor het BDO WK Darts is definitief vastgesteld. Des Jacklin, voorzitter van de BDO, heeft in een mail aan alle deelnemers bevestigd dat er een prijzenpot van 164.000 pond uitgekeerd zal worden.

De winnaar van het herentoernooi, Wayne Warren, krijgt 23.000 pond van dat prijzengeld, terwijl de winnaar van de vrouwen, Mikuru Suzuki, 10.000 pond krijgt bijgeschreven. In totaal ging de totale prijzenpot van de heren, in vergelijking met vorig jaar, 58% omlaag. Bij de vrouwen is dat 9%.

Toelichten
"Allereerst wil ik jullie danken voor het geduld", opent Jacklin zijn brief. "Het gaat moeizaam met de BDO, maar ik ben blij te zeggen dat we in een betere positie zitten dan een jaar geleden. Ik wil graag deze mogelijkheid aangrijpen om de financiële situatie toe te lichten."

"Op 24 december kreeg ik een bericht van Sportotal dat ze geen sponsors voor de BDO hebben kunnen vinden en dat ze de optie wilden lichten om het contract op te zeggen. We kregen te maken met een hels dilemma: het WK cancelen of het prijzengeld verlagen. Met het oog op 2020 en alle plannen die we hebben, kozen we voor dat laatste."

PRIJZENGELD
Heren
Winnaar: 23.000 pond
Runner-up: 10.000 pond
Halvefinalisten: 5.000 pond
Kwartfinalisten: 4.000 pond
Derde ronde: 3.000 pond
Tweede ronde: 2.000 pond
Eerste ronde: 1.500 pond
Totaal: 127.000 pond

Dames
Winnares 10.000 pond
Runner-up 4.500 pond
Halvefinalisten: 2.000 pond
Kwartfinalisten: 1.000 pond
Eerste ronde: 500 pond
Totaal: 26.500 pond

Jeugd
Winnaar: 5.000 pond
Runner-up: 2.000 pond

 

/ MEER NIEUWS

Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken