/ Nieuws

5 redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt

28-1-2020 17:17

Het WK 2020 is al een tijd achter ons en het eerste volledige toernooi in 2020 staat voor de deur: The Masters. Maar wat kunnen we verwachten van het nieuwe jaar? Dit zijn vijf redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt.

1. Peter Wright
Eíndelijk versloeg Peter Wright Michael van Gerwen in een finale van een major. En niet zomaar een major, maar het WK Darts. Na negen pogingen lukte het de Schot af te rekenen met zijn kwelgeest. Maar trekt Wright deze lijn door en kan hij een aanval doen op de koppositie van Van Gerwen op de Order of Merit? Of was de WK-titel een incident?

2. Michael van Gerwen en zijn nieuwe pijlen
Voor Van Gerwen begint in 2020 een nieuw hoofdstuk. Hij heeft zijn vertrouwde pijlen van XQ Max achter zich gelaten en gaat in de toekomst gooien met Winmau. "Je moet niet onder stoelen of banken schuiven dat overstappen naar een andere set altijd lastig is. Je moet zorgen dat je vertrouwen krijgt", vertelde Van Gerwen. Hoe gaat de Nederlander om met zijn pijlentransfer?

3. De drie talenten
Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Danny Noppert lieten in 2019 (nogmaals) zien van de beste spelers van de wereld te kunnen winnen. Het drietal boekte grote progressie en met name Wattimena was al dicht bij een plek in de top 16. Lukt het (een van) deze drie talenten ook in 2020 stappen te maken? Of breekt een ander talent door?

4. Lisa Ashton
Lisa Ashton is de eerste vrouw die op eigen kracht een tourkaart wist te bemachtigen. Ze pakte de laatste tourkaart via de UK Q-school Order of Merit en mag nu de professionele tour van de PDC af. Houdt ze zich een jaar lang staande tussen het geweld van alle mannen en kan ze een goede uitgangspositie creëren om in het tweede jaar haar tourkaart te behouden?

5. BDO
De BDO kende een ontzettend zwaar 2019 en kwam vrijwel alleen negatief in het nieuws. Veel spelers verlieten de bond en waagden een poging bij de PDC. Ook de WDF begint zich nadrukkelijker te mengen in het internationale dartscircuit. Hoe ziet de BDO er over twaalf maanden uit?

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken