/ Nieuws

Chisnall krijgt whitewash van Wright

The Masters

02-2-2020 17:05

Wereldkampioen Peter Wright heeft op sensationele wijze afgerekend met Dave Chisnall in de kwartfinale van de Masters. Snakebite won met 10-0 (!) en bewijst daarmee zijn kampioensvorm doorgezet te hebben.

De ongekende strafexercitie die Wright aan Chisnall gaf werd veroorzaakt door het uitmuntende spel van de Schot, maar ook door de matige Chizzy. Het verschil in gemiddelde was twintig punten per drie pijlen aan het einde van de rit, waar Wright net onder de honderd eindigde en zijn Engelse rivaal het met een gemiddelde onder de tachtig moest stellen. Dat was dan ook bij lange na niet genoeg om Wright in de problemen te brengen en de 10-0 zege van de Schot was allerminst geflatteerd.

Eerder op de zondagmiddag wist ook Gary Anderson de Schotse eer hoog te houden. The Flying Scotsman rekende verrassend met 10-2 af met Gerwyn Price en Anderson had dat voornamelijk te danken aan zijn sterke finishes. Waar de tweevoudig wereldkampioen nog wel eens moeite wil hebben met het uitgooien van legs, was dat nu zijn sterke punt: tien van de zestien pijlen die hij op een dubbel kreeg gingen erin. Price deed het met twee rake darts uit negen kansen beduidend slechter en kreeg van Anderson het deksel op de neus.

De twee Schotten treffen elkaar in de tweede halve finale op zondagavond. De eerste halve eindstrijd gaat tussen Michael Smith en Nathan Aspinall. Smith won een kwaliteitsarm duel van Adrian Lewis (10-6) en Aspinall werd de bedwinger van Jonny Clayton, in de vorige ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Michael van Gerwen. The Asp en The Ferret maakten er een spannend duel van, waarin Aspinall uiteindelijk de winst greep: 10-8.

Door Guy Habets

1 | OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken