/ Nieuws

WRIGHT WINT THE MASTERS

The Masters

02-2-2020 23:14

Peter Wright heeft zijn eerste toernooi als wereldkampioen met succes voltooid. Na een prima zege in de halve finales op Gary Anderson, werd in de finale afgerekend met Michael Smith: 11-10.

Nadat de eerste leg van de wedstrijd nog naar Smith ging, was het Wright die met een 4-1 voorsprong de eerste pauze inging.  Smith kwam bij het ingaan van de tweede pauze terug tot 6-4, maar moest voorlopig achter zijn Schotse tegenstander aan. Wright begon wat meer pijlen op de dubbels te missen, terwijl Smith juist wat meer dubbels kon vinden. De Engelsman strafte de missers van Wright af en kwam zelfs terug tot 8-7.

Smith wist vervolgens via een 130-finish op 8-8 te komen en maakte de finale daarmee ineens een stuk spannender. Wright pakte een hernieuwde voorsprong, maar miste vervolgens drie pijlen op de dubbel zestien voor de 10-8 voorsprong. Smith profiteerde ervan en zette daarmee de stand op 9-9. Doordat beide heren vervolgens hun eigen leg behielden, moest er een beslissende leg worden gespeeld. Smith begon de leg met een 180-er, maar miste vervolgens drie matchdarts. Wright profiteerde ervan via de dubbel acht en wist daarmee voor het eerst The Masters op zijn naam te zetten: 11-10.

Halve finales
Eerder op de avond wist Wright zich met ruime cijfers te ontdoen van Gary Anderson. Wright pakte al snel een grote voorsprong, maar miste nog een aantal matchdarts. Uiteindelijk kwam de eindstand van 11-7 op het bord te staan. In de andere halve finale pakte Smith de zege tegen Nathan Aspinall. In deze wedstrijd was een beslissende 21e leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Het was ‘Bullyboy’ die een sterke leg gooide en daarmee ook een plek in de finale verdiende.

Door: Michel Mulders

1 | SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken