/ Nieuws

Deze 5 dingen hebben we geleerd van The Masters

03-2-2020 09:57

Het nieuwe dartseizoen is officieel afgetrapt met The Masters 2020. Peter Wright kroonde zich tot kampioen en Michael van Gerwen mocht al na een wedstrijd zijn koffers pakken. Dit zijn vijf conclussies die we kunnen trekken na The Masters.

1. Peter Wright is ècht los
Peter Wright stond jaren bekend als de topspeler die geen majors kon winnen. Hij stond voor het WK elf keer in een majorfinale en won er slechts één: de 'Van Gerwen-loze' UK Open. Nu heeft de Schot alles van zich afgegooid. Zijn wereldtitel bleek geen incident, want een maand na het wereldkampioenschap staat hij weer met een beker omhoog.

2. Michael Smith is de nieuwe Peter Wright
Michael Smith lijkt in de voetsporen van Peter Wright te treden. De jonge Engelsman draait al jaren mee in de top van de PDC, maar heeft nog geen major in zijn kast staan. Hij verloor eerder de finale van de Premier League, het WK en de World Matchplay en ging zondag, ondanks drie matchdarts, dus voor de vierde keer onderuit. 

3. Michael van Gerwen heeft meer tijd nodig
Michael van Gerwen was tijdens The Masters voor het eerst te zien met zijn nieuwe Winmau-pijlen, maar het werd geen succes. De Nederlander werd direct uitgeschakeld door Jonny Clayton. Het is duidelijk dat Van Gerwen nog niet volledig vertrouwd op de nieuwe set-up, maar hij is niet bang voor de toekomst. "Ik kom beter en sterker terug", zei hij.

4. Vormcrisis Rob Cross blijft aan
De vorm van Rob Cross is nog altijd niet wat het geweest is. De Engelsman kent sinds zijn EK-titel een teleurstellende run. Zo verloor hij onder andere met ruime cijfers van Mervyn King tijdens de Players Championship Finals en ging hij met 3-0 onderuit tegen Kim Huybrechts tijdens het WK. Met de Premier League op komst moet Cross snel zijn vorm zien terug te vinden.

5. Gary Anderson op de weg terug
Gary Anderson strompelde door 2019 heen. De Schot was bezig met het herstel van zijn rug, maar lijkt op de weg terug. Hij zette tijdens het WK en tijdens The Masters enkele goede wedstrijden neer en is zelf ook tevreden. "Het gaat goed met me", zei hij.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken