/ Nieuws

Statistieken speelweek 1: 'Anderson fluitend naar eerste zege'

06-2-2020 09:17

De Premier League 2020 gaat donderdag van start. Negen weken lang zien we negen topspelers en een wisselende challenger strijden op het podium. RTL7 Darts duikt voor iedere speelronde de statistieken in.

Anderson fluitend naar zege?
Gary Anderson lijkt een makkelijke eerste avond te krijgen. De Schot speelt een thuiswedstrijd in Aberdeen en neemt het op tegen een speler die uit vorm is: Daryl Gurney. Bovendien heeft de Noord-Ier het altijd lastig in de Schotse stad. Tijdens het eerste jaar speelde hij daar, qua gemiddelde, zijn slechtste wedstrijd, vorig jaar ging hij met 7-0 onderuit tegen James Wade.

Revanche voor Van Gerwen?
Voor Michael van Gerwen staat er direct een erg interessant duel op het programma. De Nederlander kan namelijk revanche nemen voor zijn verloren WK-finale tegen Peter Wright en gezien de historie moet dat lukken. Van Gerwen gooit gemiddeld 105 tegen de Schot in de Premier League, terwijl Wright uitkomt op 98 gemiddeld.

Nieuwe stunt Henderson?
John Henderson debuteerde vorig jaar met een gelijkspel tegen Michael van Gerwen in de Premier League. De Schot hoopt dat dit jaar minimaal te herhalen. Dat moet gebeuren tegen debutant Nathan Aspinall. De twee kennen elkaar nog niet goed. Ze stonden slechts een keer tegenover elkaar. Dat was op een vloertoernooi in 2015 (6-1 winst voor Henderson).

Vormdip Cross
Rob Cross kende een vervelende aanloop naar de Premier League. De voormalig wereldkampioen verkeert in een enorme vormdip en verloor zijn laatste drie wedstrijden op een major. Toch ligt zijn tegenstander, Gerwyn Price, hem goed. Cross ging nog niet onderuit tegen de Welshman in de Premier League. 

Debuut Durrant
Michael Smith en Glen Durrant zijn verantwoordelijk voor de opening van de Premier League 2020. Ondanks dat Durrant pas een jaar actief is bij de PDC stonden de twee al drie keer tegenover elkaar op het grote podium, waarvan 'Bully Boy' twee keer won. Toch zal Smith niet met een lekker gevoel die wedstrijd spelen. Hij wint namelijk de minste wedstrijden tijdens de openingsdag van de Premier League (25%).

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken