/ Nieuws

Wright had het zwaar: 'Ik had 7 pond per week om van te leven'

04-2-2020 16:30

Het gaat goed met Peter Wright. Hij kroonde zich begin 2020 tot wereldkampioen en won direct daarna The Masters. De Schot, die voorheen nauwelijks grote toernooien won, lijkt nu echt los. In het begin van zijn carrière had hij het echter heel zwaar.

Als 25-jarige jongen bereikte Wright in 1995 zijn eerste wereldkampioenschap. "Ik had geen werk en leefde van een uitkering. Als ik alle rekeningen had betaald, had ik nog maar 14 pond over waar ik twee weken mee moest doen. Ik heb zo'n zeven jaar in die situatie gezeten. Dat was zwaar", legt Wright uit.

Najagen
Ondanks de moeilijk situatie bleef Wright zijn droom najagen. "Ik wilde mijn gelijk halen. Er waren zoveel mensen die me naar beneden probeerden te halen", zegt Wright. Nu wil de Schot die mensen juist bedanken. "Jullie zorgden er juist voor dat ik beter speelde. Blijf het vooral doen."

Een belangrijke stap in de carrière van Wright was zijn transformatie naar 'Snakebite'. "Als de slang op mijn hoofd staat, mijn haar gekleurd is en ik een gekke outfit aan heb, kan ik me daarachter verstoppen. Mijn tegenstanders spelen niet tegen mij, maar tegen dat karakter."

Eric Bristow
Toch probeerde Wright het nog even zonder alle gekke uitingen. "Eric (Bristow red.) zei me dat ik moest stoppen met al die vreemde dingen en dat ik op mijn darts moest focussen. Maar een paar jaar later draaide hij dat terug. Eric zei: 'Je had gelijk en ik had het verkeerd. Doe je ding. Je doet het fantastisch'."

"Een paar jaar later vroeg ik Eric of hij me wilde helpen een wereldkampioen te worden. Hij zei: 'Doe gewoon wat je doet. Je hebt mijn hulp daar niet bij nodig'. Dat betekende heel veel voor me", aldus de regerend wereldkampioen.

1 | VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken