/ Nieuws

Spelers en bedrijven wachten nog altijd op BDO-geld: ‘Als het wel komt, is het een bonus’

06-2-2020 12:27

De BDO bracht afgelopen week een statement naar buiten waarin de bond bevestigde door te gaan. De directie moet echter eerst de openstaande zaken uit het verleden rechtzetten: spelers en bedrijven wachten nog altijd op hun geld.

“Ik heb nog niets ontvangen”, vertelt Martijn Kleermaker, deelnemer aan het BDO WK Darts. “Ik heb afgelopen week contact gehad met Des (Jacklin, voorzitter BDO red.) om te kijken of hij zin en tijd heeft om te antwoorden. Ik kreeg zowaar reactie. Hij zei dat ze zondag gaan uitbetalen.”

In het contract met de spelers staat dat de BDO uiterlijk deze week moet uitbetalen en dus wacht de bond tot het allerlaatste moment. Spelers die in het buitenland wonen, zullen het geld later krijgen dan in het contract staat. “Ik vroeg hem waarom hij weer zolang wacht, maar daar kreeg ik geen reactie op. En die zal ik ook niet meer krijgen.”

1:1 Producties
Ook 1:1 Producties, een Nederlands bedrijf dat de BDO World Masters in beeld bracht, wacht nog altijd op geld. De eigenaar, Erwin Beenhakker, kreeg enkele weken geleden te horen dat de BDO hoopte na het WK te betalen, maar hij heeft nog altijd niets ontvangen. “Jacklin heeft tot op de dag van vandaag niets van zich laten horen. Het is gewoon stil. Dat kan niet waar zijn.” 

Al ruim voor de Kerst liet Beenhakker weten stappen te willen zetten als er niet snel een oplossing kwam. “Hij weet wel hoe laat het is dan, zou ik denken. Maar met het feit dat hij er niets mee doet, vraag ik me af of de man wel tegenwoordigheid van geest heeft”, zegt hij. Beenhakker had al een advocaat in de hand genomen en kijkt nu welke stappen hij gaat ondernemen.

Geen warm hart meer
Kleermaker vreest zelfs dat hij en zijn collega’s helemaal niets meer zullen ontvangen. “Ik heb afgelopen week op de Dutch Open Darts nog heel veel jongens gesproken. Als het geld wel komt, zien we het als een bonus, maar we gaan ervan uit dat het niet meer komt.”

De BDO hoeft in ieder geval niet meer te rekenen op de volle steun van het merendeel van haar spelers. “De spelers zijn wel klaar met de BDO. Het gros van de topspelers draagt de bond geen warm hart meer toe.”

Doorstart
De BDO wil ondanks de problemen doorgaan. Door middel van een statement gaven zij duidelijkheid over de toekomst. “We streven ernaar de BDO tot een succes te maken”, waren de woorden in dat statement.

“Dat ze door zouden gaan, had ik wel verwacht, want die gozer heeft gewoon een plaat voor z’n kop. Hij denkt nog steeds dat alles wat hij goed, goed is. Iedereen weet wel beter”, aldus Kleermaker. “Als ze een doorstart maken, prima, want de BDO heb je gewoon nodig, maar handel dan wel eerst de zaken af die je moet afhandelen.”

Beenhakker deelt die mening. “Focus je eerst even lekker op jezelf”, zegt hij. Het steekt Beenhakker dat Jacklin kritiek levert op de WDF, de overkoepelende bond die een eigen tour wil opzetten. “Kijk eerst even zelf in de spiegel voordat je kritiek gaat hebben op anderen. Bij mij springen dan de tranen in mijn ogen. Hoe groot is de plaat die je voor je hoofd hebt?”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken