/ Nieuws

Van Gerwen neemt wraak op Wright

Premier League

06-2-2020 21:34

Michael van Gerwen heeft Peter Wright, zijn kwelgeest in de eindstrijd van het afgelopen wereldkampioenschap, in de Premier League direct op revanche getrakteerd. Mighty Mike had tijd nodig om in zijn spel te komen, werd daarbij geholpen door Wright en was na de volle twaalf legs de beste: 7-5.

In een reprise van de WK-finale van 1 januari jongstleden kreeg Van Gerwen de kans om Wright in zijn eigen Schotland op zijn nummer te zetten. Daar leek het in de openingsfase van de wedstrijd geen moment op uit te draaien, want Snakebite speelde de eerste paar legs als een ware wereldkampioen. Hij kwam 2-0 voor en had die voorsprong eigenlijk naar vier legs uit moeten breiden, ware het niet dat hij tot twee keer toe een volle hand op de dubbels liet liggen. Van Gerwen, die scorend minder uit de verf kwam dan Wright, raakte op dat moment wel wat hij moest raken en hield daardoor de schade beperkt.

Onze landgenoot werd dus door zijn Schotse opponent in de wedstrijd geholpen en dat bracht de scoringskracht van Mighty Mike ook weer op peil. Van Gerwen kreeg duidelijk vertrouwen van de missers van Wright en dat zelfvertrouwen werd alleen maar aangesterkt door knappe finishes van 120 en 144. Na negen legs stond onze landgenoot op voorsprong en leek een eerste punt zijn kant op te gaan, maar een heerlijke uitworp van 157 redde Snakebite nog. Dat bleek uitstel van executie: de twee daaropvolgende legs werden met gemak binnengehaald door Van Gerwen, waardoor hij met 7-5 won en al snel revanche krijgt voor de verloren WK-finale.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

1 | SAMENVATTING
2 | INTERVIEW: 'Er is niets aan de hand met mij'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken