/ Nieuws

Aspinall temt lokale held Henderson

Premier League

06-2-2020 23:21

Nathan Aspinall en Glen Durrant zijn na de eerste speelronde gedeeld koploper in de Premier League. De twee debutanten wisten hun wedstrijd met 7-3 te winnen, waarbij vooral The Asp een knappe prestatie neerzette door publiekslieveling John Henderson te kloppen.

Partij vier was de hoofdact van de avond voor de achtduizend Schotse fans die de weg naar de indoorhal in Aberdeen hadden gevonden. Daarin stond lokale held John Henderson, vorig jaar nog in staat om een punt te pakken tegen Michael van Gerwen, tegen de debuterende Engelsman Nathan Aspinall. Geen gemakkelijke eerste wedstrijd voor The Asp in het lucratieve toernooi, maar Aspinall kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij deed genoeg om de matig spelende Henderson achter zich te houden en kreeg daarmee ook het publiek relatief eenvoudig stil. Na tien legs zat het erop, mocht Highlander nog een keer naar zijn fans zwaaien en liep Aspinall met een 7-3 overwinning van het podium af.

Gary Anderson, de eerste van drie Schotten die voor eigen publiek hun kunsten mochten vertonen, kreeg te maken met een vliegende start van Daryl Gurney. De Noord-Ier zorgde, nadat de eerste zes legs met de darts meegingen, ervoor dat hij op een 5-4 voorsprong kwam en daarmee minimaal een punt binnen schootsafstand had. Gurney kreeg daar ook voldoende kansen op, maar op dat moment begon ook het Schotse publiek zich met de wedstrijd te bemoeien. De dubbels werden alsmaar kleiner voor SuperChin en Anderson profiteerde daarvan. The Flying Scotsman gooide zich zonder fantastisch spel langszij, was in de twaalfde en laatste leg veruit de overtuigendste en hield daar een 7-5 zege aan over.

De allereerste wedstrijd van de Premier League 2020 in Aberdeen stond in het teken van het debuut van Glen Durrant als 'vaste' bespeler van het prestigieuze toernooi. De Engelsman speelde vorig jaar wel als contender mee en is dit jaar door Barry Hearn als één van de negen namen uitgekozen. In zijn eerste duel trof Duzza met Michael Smith een landgenoot en de nummer vijf van de wereld en maakte Durrant meteen een prima indruk. De drievoudig wereldkampioen van de BDO speelde een puike wedstrijd en maakte vooral met zijn sterke finishes indruk. Iedere fout van Bullyboy werd afgestraft en met zeven op negen rake dubbels was hij veruit de sterkste: 7-3.

Speelronde één werd afgesloten met een treffen tussen man in vorm Gerwyn Price en man uit vorm Rob Cross. Naarmate de wedstrijd vorderde speelde de Engelse wereldkampioen van 2018 zich echter in vorm, en was het juist Price die niet liet zien wat hij de afgelopen maanden wel deed. De wedstrijd golfde desondanks op en neer. In eerste instantie leek The Iceman met de zege te gaan lopen, vervolgens was Voltage de bovenliggende partij en uiteindelijk kwam er helemaal geen winnaar. Na een prima laatste leg van Price deelden de twee kemphanen de punten.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

1 | OVERZICHT
2 | INTERVIEW - Aspinall: 'Verwachtte het ergste van het publiek, maar dat kwam niet'
3 | INTERVIEW - Durrant: 'Ik maak me al zorgen om volgende week tegen Fallon'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken