/ Nieuws

Statistieken speelweek 2: Bloedvorm tegen vormdip in Nottingham

12-2-2020 11:31

Aankomende donderdag staat de tweede speeldag van de Premier League op het programma in Nottingham. RTL7 Darts duikt voor iedere speelronde de statistieken in.

Vertrouwen tegen geen vertrouwen
Nathan Aspinall verkeert in absolute bloedvorm. Van zijn laatste twintig officiële wedstrijden verloor hij er maar drie en afgelopen weekend won hij de Players Championship 2. Vorig jaar was Aspinall de contender in Nottingham, maar ging hij onderuit tegen Michael Smith.

Zijn tegenstander Rob Cross zit nog in een enorme vormdip. Tijdens de Players Championship 2 vloog hij er in de eerste ronde uit tegen de nummer 50 van de wereld Darius Labanauskas. In Nottingham voelt Cross zich echter wel lekker. Hij won zijn twee eerdere duels daar.

Van Gerwen sterk in Nottingham
Van Gerwen begon zijn Premier League goed met een zege op Peter Wright, maar afgelopen weekend kwam hij op de vloer niet verder dan de achtste finale en de laatste zestien. In Nottingham speelde Van Gerwen voor de Premier League zeven keer eerder en hij won zijn laatste zes wedstrijden in die stad.

Zijn opponent Daryl Gurney speelde voor de Premier League tweemaal in Nottingham, maar wist daar nog niet te winnen. Hij speelde twee keer gelijk in de Engelse stad.

Fallon Sherrock uitdager
Fallon Sherrock maakt voor het eerst sinds haar historische run op het WK Darts opnieuw haar opwachting op het grote podium. Ze treft Glen Durrant die ze goed kent uit haar BDO-tijd, maar waar ze nog nooit de strijd mee aanging.

Glen Durrant speelde nog nooit in Nottingham en speelt nu tegen een tegenstander die hij liever had vermeden. “Op de vloer wil je haar loten, maar niet op een groot podium”, zei hij. Durrant gaat wel met een goed gevoel naar Nottingham. Hij won zijn eerste wedstrijd in de Premier League met 7-3 van Michael Smith.

Slechte start Smith
Michael Smith en Gerwyn Price zijn gezien de geschiedenis aan elkaar gewaagd. Op de majors is de stand tussen de twee na acht wedstrijden gelijk. De laatste twee wedstrijden werder echter gewonnen door de Welshman.

Smith verloor zijn eerste westrijd teleurstellend met 7-3 van Glen Durrant. Gerwyn Price wist op de valreep nog een puntje te pakken tegen Rob Cross in Aberdeen.

Schots spektakel
Peter Wright en Gary Anderson kennen een rijke historie. De twee Schotten stonden bij de PDC al zeventien keer tegenover elkaar op het majorpodium. Anderson is duidelijk in het voordeel. Hij won tien keer, Wright vijf. In de Premier League is het voordeel 5-2 voor Anderson.

De wedstrijden tussen de twee in de Premier League leveren altijd spektakel op. Van de laatste zeven wedstrijden werd er maar één keer een gemiddelde van onder de 100 gegooid.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken