/ Nieuws

Is Sherrock een eendagsvlieg of de vrees voor iedere mannelijke darter?

12-2-2020 11:36

Fallon Sherrock staat donderdag voor het eerst sinds haar historische run op het WK Darts weer op het grote podium als ze het in de Premier League als challenger opneemt tegen Glen Durrant. Hoe gaat het nu met de voormalig kapster?

Sherrock meldde zich na het PDC WK Darts af voor het WK voor vrouwen bij de BDO. Ze richtte zich volledig op de PDC en ging voor een tourkaart via Q-school. Die missie mislukte, maar daar maalt ze niet om. "Het is niet erg dat ik geen tourkaart heb, want ik krijg genoeg kansen komend jaar", zegt Sherrock, die zag dat collega Lisa Ashton wel een tourkaart pakte. "Het is wel erg belangrijk dat Lisa er een heeft. Het geeft aan dat vrouwen meekunnen met de mannen en het verdienen."

Toekomst
Sherrock mist dit jaar dus de professionele tour en moet het een niveau lager laten zien, op de Challenge Tour. Maar dat lijkt voor de populariteit van Sherrock niet uit te maken. Ze staat sinds het WK namelijk nog volop in de aandacht. De dartssensatie speelde meerdere demonstraties in Nederland. Zo speelde ze tijdens de Kings of Darts tegen Daryl Fitton (5-3 winst), Raymond van Barneveld (5-0 verlies) en Gerwyn Price (5-1 verlies).  Ze had het zo druk met deze demonstraties, dat ze niet eens tijd had om in de Challenge Tour te spelen.

Ondanks dat de 25-jarige geen tourkaart heeft, gaan we Sherrock vaak zien op tv. Ze werd uitgenodigd voor de Premier League en de World Series en ze heeft een duidelijk doel. "Ik wil gewoon een wedstrijd winnen", zegt ze. "Als ik er één kan winnen, zou dat al een mooie stap in de goede richting zijn. Verder kijk ik niet te ver vooruit."

We zien Sherrock overigens niet alleen op tv dankzij uitnodigingen. Ze wist zich namelijk ook op knappe wijze te plaatsen voor de UK Open, een open toernooi dat van 6 tot en met 8 maart gespeeld wordt. Sherrock nam deel aan een kwalificatietoernooi met een deelnemersveld van 200 darters en kwam als winnaar uit de strijd.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken