/ Nieuws

Price en Smith delen de punten in knotsgekke wedstrijd

Premier League

13-2-2020 22:07

Michael Smith zal met weinig genoegdoening terugkijken op zijn wedstrijd tegen Gerwyn Price. De Engelsman kwam 6-2 voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Smith kwam als een raket uit de startblokken. ‘Bully Boy’ brak de Welshman door een tiendarter op zijn naam te schrijven en verzilverde deze break dankzij een 140-finish. Om zijn goede spel te onderschrijven, noteerde hij nogmaals een tiendarter om zo 6-2 voor te komen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de pijlenkeiler uit Sint Helens die heerste als de sheriff van Nottingham op het podium. ‘Bully Boy’ stond zelfs lange tijd op een gemiddelde van rond de 115. Echter waren twee wedstrijdpijlen niet aan de Engelsman besteed. Price bleef het geloof houden en kwam terug tot 6-5. In de laatste leg was Smith niet in vijf beurten uit. Price profiteerde en via tops stelde hij een gestolen punt veilig.

Peter Wright heeft zijn eerste punt gepakt in de Premier League. De Schot deelde de punten met zijn landgenoot Gary Anderson. Wright nam afstand bij een stand van 2-2. Anderson miste twee pijlen op de dubbel en de wereldkampioen profiteerde. Aangezien ‘The Flying Scotsman’ er niet in slaagde om binnen zeven beurten uit te zijn, was het ‘Snakebite’ die zijn eigen leg wist te houden: 4-2. Lang kon Wright niet genieten van zijn voorsprong want dankzij tops en dubbel twee trok Anderson de stand gelijk. Beide kemphanen gingen in het restant gelijk op. Anderson kwam op 6-5, maar Wright pakte een punt door 101 te checken.

Rob Cross en Nathan Aspinall leken op een gelijkspel af te stevenen, maar voor het sluiten van de markt was het ‘Voltage’ die aan het langste eind trok. Beide heren gingen gelijk op tot 5-5. ‘The Asp’ was de betere speler op het podium, maar was niet bij machte om dit uit te drukken op het scorebord. Dankzij dubbel zestien – hij benutte zijn zesde poging - kwam Cross op 6-5. Aspinall mocht aan de laatste leg beginnen, maar liep scorend achter de feiten aan. Door drie goede scorende beurten had Cross zich op een 112-finish geparkeerd. ‘Voltage’ kwam terug aan de oche en middels dubbel zestien besliste hij het treffen in zijn voordeel.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 | OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken