/ Nieuws

Van Gerwen legt Price toch nog over de knie

Premier League

12-3-2020 21:54

Michael van Gerwen heeft Gerwyn Price, zijn grootste rivaal, een gevoelige nederlaag toegebracht. Lang was The Iceman in de veronderstelling dat hij in ieder geval niet zou verliezen van MVG, maar in de laatste twee legs van de wedstrijd sloeg de Brabander toe.

Met aantrekkelijk, snel en scorend goed spel bestreden Van Gerwen en Price elkaar in de eerste zes legs van de nieuwe 'dartsklassieker'. In die zes legs werd er geen break gepakt, maar was het wel Mighty Mike die iets zelfverzekerder en overtuigender leek te acteren dan The Iceman. Toch was het Price die in het zevende bedrijf het eerste tikje uit wist te delen.

Een leg die door Price met zestig werd begonnen werd direct aangevallen door Van Gerwen, waardoor hij zichzelf een grote kans op een break verschafte. Met MVG op een dubbel vuurde zijn rivaal uit Wales echter een 157-finish van het bord. De breakkans was daarmee weg, maar twee legs later mocht de Brabander zelfs met een volle hand aanleggen op dubbel zes voor een leg tegen de darts in. Ook die kans liet hij, tot ieders verbazing, liggen.

Daardoor ontsnapte Price, kwam hij 5-4 voor en leek het erop alsof hij in ieder geval niet van de nummer één van de wereld zou gaan verliezen. Die zette alles op alles om de laatste drie legs op rij te winnen en bewees in die serie uiteindelijk ook waarom hij de beste speler ter wereld is. In een cruciale elfde leg kwam Van Gerwen terug van een achterstand en brak hij Price, waarna de Vlijmenaar The Iceman met het beslissende zetje op de knieën dwong: 7-5.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

1 | SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken