/ Nieuws

Bunting stort in en laat Cross ontsnappen

Premier League

12-3-2020 23:17

Stephen Bunting was lang op weg naar een zege als challenger, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt. Rob Cross strafte de totale ineenstorting van The Bullet ternauwernood af en pakte toch nog een puntje.

Bunting, de 'challenger' van week zes in Liverpool, meldde in diverse interviews al vastberaden te zijn zich te laten zien. Hij wilde bewijzen dat hij nog steeds een speler is om rekening mee te houden en moest dat doen tegen Rob Cross, die als nummer acht van de ranglijst wel wat punten kon gebruiken. Die leek hij lang niet te gaan halen tegen Bunting, want de thuisspeler begon sterk en pakte een voorsprong van drie legs. Op dat moment haperde de motor: The Bullet begon veel dubbels te missen en bood Voltage daarmee gratis het initiatief over de wedstrijd aan. Cross pakte dat gretig op en gaf het ook niet meer terug. Van de laatste zeven legs won de wereldkampioen van 2018 er vijf en dat betekende dat hij toch nog een puntje uit sleepte: 6-6.

Op het afgelopen WK ontzegde Nathan Aspinall zijn tegenstander in Liverpool, Gary Anderson, nog een plekje in de kwartfinales. Alle reden dus voor Anderson om wraak te nemen op de Engelsman en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. The Flying Scotsman had met zijn oude pijlen ook weer het vertrouwde gevoel terug en legde The Asp in de openingsfase relatief eenvoudig zijn wil op. Na zes legs had Anderson twee breaks te pakken en schudde Aspinall al met het hoofd. Toch bleef de debutant uit Stockport strijden. Vier legs later stond het 'gewoon' weer 5-5 en stond de druk op de vliegende Schot. Die wist de opmars van Aspinall af te stoppen, maar moest toch een gelijkspel toestaan.

Het publiek kreeg op het begin van de avond een duel tussen regerend wereldkampioen Peter Wright en Michael Smith voorgeschoteld, waarin laatstgenoemde eigenlijk nooit kwam opdagen. Snakebite nam al vroeg een voorsprong van 5-1 en 6-2 en liet Bullyboy uiteindelijk nog maar twee legs terugpakken: 7-4. Glen Durrant leek vervolgens even eenvoudig af te gaan rekenen met Daryl Gurney, maar die bood uiteindelijk nog iets meer tegenstand dan Smith dat eerder tegen Wright deed. Op de cruciale momenten bleek Duzza echter wel doortastender te zijn, waardoor de darter uit Middlesbrough met 7-5 won en zijn koppositie in de Premier League behoudt. Gurney blijft hekkensluiter.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

1 | OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken