/ Nieuws

Nathan Aspinall: van 20 pond op de bank naar serieuze topspeler

22-3-2020 13:06

Tijden kunnen snel veranderen, heel snel. Dat weet ook Nathan Aspinall, de huidige nummer 7 van de wereldranglijst. Nog geen 15 maanden had hij niet eens geld om naar toernooien af te reizen.

Het is september 2018. Nathan Aspinall heeft bijna niets meer op zijn bankrekening staan. Waar zijn volgende maaltijd vandaan zou komen, wist hij niet. "Het was een enorme zorg. Ik heb twee dochters van twee en acht jaar oud", vertelt Aspinall.

20 pond
"Ik ging toernooien altijd in met dezelfde mindset: als ik 1000 pond win, kan ik weer een maand huur betalen. Zo erg was het", gaat hij verder. "Ik was gestopt met mijn baan, maar speelde niet goed. Als je speelt voor je familie komt er zoveel meer druk op te staan."

"Ik weet het nog precies. Ik had 21,98 pond op mijn rekening staan en ik wilde 20 pond pinnen, maar dat kostte 1,99. Een vriend heeft toen 0,01 pond overgemaakt, zodat ik kon pinnen", aldus Aspinall. "Met dat geld ging ik naar een toernooi en daar won in 10.000 pond."

Het WK Darts
"Ik dacht in die tijd dat ik misschien beter terug aan het werk kon als trainee accountant, maar dat veranderde tijdens het WK Darts." Aspinall stond met 2-0 achter in sets en met 2-0 achter in de laatste set tegen Gerwyn Price, maar het publiek koos toen massaal de kant van Aspinall en schreeuwde hem naar de overwinning.

"Toen ik had gewonnen, wist ik dat ik darter wilde zijn", zegt Aspinall, voor wie iedere WK-zege een extraatje was. "Ik weet nog dat ik de vierde ronde haalde, waardoor ik al 35.000 pond had gewonnen, en dacht: 'Jeetje, dit is een jaarsalaris'. Uiteindelijk haalde 'The Asp' de halve finale en harkte daarmee 100.000 pond binnen.

Premier League
Nu hoort Aspinall bij de grote mannen. Hij won de UK Open 2019 en heeft dus al een major achter zijn naam, iets wat bijvoorbeeld Michael Smith nog niet is gelukt. Ook speelt hij in de Premier League, waar hij onder andere Michael van Gerwen wist te verslaan. 

Op dit moment is Aspinall de nummer 7 van de wereld, maar de 28-jarige hoeft dit jaar weinig te verdedigen en kan dus alleen maar stijgen. Wie weet wordt de eerst zo arme Aspinall de nieuwe concurrent van Michael van Gerwen.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken