/ Nieuws

Gemengde gevoelens bij BDO’ers over vertrek voorzitter Jacklin

19-3-2020 17:16

Des Jacklin legde deze week zijn functie als voorzitter van de BDO neer. Het vertrek levert gemengde gevoelens op onder de spelersgroep, al is iedereen het erover eens dat er veel dingen fout zijn gegaan.

“Mooi, eindelijk weg”, was de eerste reactie van BDO’er Willem Mandigers op het vertrek van Jacklin. “Hij heeft het slecht gedaan. In het begin leek het alsof hij het goed voor elkaar had met bijvoorbeeld uitzendingen op Eurosport. Het stak goed in elkaar, maar daarna is het bergafwaarts gegaan.”

Geen makkelijke functie
Aileen de Graaf, de beste Nederlandse vrouwelijke darter op dit moment, verwachtte het vertrek, maar vindt dat er veel negativiteit is. “Het is geen makkelijke functie, je krijgt altijd gezeik. En net zoals in het dagelijks leven blijven alleen de negatieve dingen hangen. En wat voor zooitje was het toen hij begon als voorzitter? Dat weten we niet.”

Toch weet ook De Graaf dat Jacklin dingen anders had kunnen aanpakken. “De benadering, het op de hoogte houden van spelers. En dat hij de man is van Paula Jacklin (de nummer 11 van de wereld red.) nemen veel mensen ook niet in dank af. Dat was gewoon heel storend. Paula legde zelfs wel eens dingen voor Des uit.”

Prijzengeld
Vooral rondom de majortoernooien was er veel frustratie. “Hij deed valse beloftes en hij verzweeg een aantal dingen. Bij alle majors was er verwarring over de locatie, het prijzengeld en de deelnemers”, aldus Mandigers, voor wie het zelfs reden was om even te stoppen. “Ik heb na mijn poging op Q-school niets meer gedaan. Ik wilde het BDO-circuit niet aflopen zonder te weten waar je voor speelt.”

Bij De Graaf zal vooral de situatie rondom het WK-prijzengeld bijblijven. “Ze deden eerst popiejopie door het prijzengeld te verdubbelen, en een paar dagen voor het toernooi ging het weer naar beneden. Echt uit de kosten kwam je pas als je die halve finale haalde”, zegt ze. “Het was qua sfeer het slechtste WK ooit. Iedereen maakte zich druk of ze wel betaald kregen.”

Toekomst
Nu blijft de vraag hoe het verder moet met de BDO. De Graaf heeft geen idee, maar is niet bang voor het omvallen van de bond. “Toernooien als de Dutch Open, Open Polen, Open Roemenië, die blijven gewoon doorgaan. Je gooit daar gewoon voor het geld of de gezelligheid, je hebt dan alleen geen wereldrankingtoernooi.”

Ook Mandigers weet niet goed wat de BDO nu moet doen. “Het is moeilijk om daar nu iets over te zeggen. Er zal een koers ingezet moeten worden samen met de WDF, denk ik. Ze moeten in ieder geval proberen alle neuzen dezelfde kant weer op te krijgen.”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken