/ Nieuws

Van Gerwen herpakt zich en wint European Darts Trophy overtuigend

15-10-2017 22:41

Michael van Gerwen heeft zijn twintigste EuroTour-titel van zijn carrière gewonnen. De Nederlander schreef in Gottingen (Duitsland) de European Darts Trophy op zijn naam. In de finale versloeg hij Rob Cross.

Na de teleurstellende resultaten op de Champions League of Darts en de World Grand Prix nam Van Gerwen een korte vakantie om zich weer op te laden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 'Mighty Mike' versloeg bij de laatste acht Stephen Bunting met 6-1 en een gemiddelde van 100.6. In de kwartfinale werd Joe Cullen met een whitewash en een gemiddelde van ruim 103 van het bord gegooid en in de halve finale was de man uit Vlijmen met 6-1 en een gemiddelde van ruim 110 te sterk voor de World Grand Prix-finalist Simon Whitlock.

In de finale trof Van Gerwen Rob Cross, die op de finaledag Keegan Brown (6-2), Michael Smith (6-3) en Kim Huybrechts (6-1) versloeg. In die eindstrijd waren de heren aan elkaar gewaagd en ging het ook lang gelijk op, maar mede dankzij drie 100+-finishes (100, 150, 160) pakte Van Gerwen de zege met 6-4. 

Vincent van der Voort, Jan Dekker en Jelle Klaasen bereikten in Duitsland de laatste acht. Van der Voort verloor met 6-4 van Andy Boulton en Dekker zag Simon Whitlock met 6-2 winnen. Klaasen verloor met 6-3 van Dave Chisnall. Voor Benito van de Pas (6-0 vs Keegan Brown) en Jermaine Wattimena (6-3 vs Michael Smith) stopten de European Darts Trophy in de tweede ronde. Yordi Meeuwisse (6-2 vs Jamie Caven), Jeffrey de Zwaan (6-5 vs Rene Eidams) en Christian Kist (6-0 vs Jan Dekker) waren al na de eerste ronde klaar.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Look back on a great week Now look forward to the next one! https://t.co/3ILK1U9296
So Niasse is the first player charged by the FA for simulation..... let’s see how consistent they are throughout th… https://t.co/M8tgtla9BW
Thanks guys, yes see you there πŸ‘ https://t.co/UXTWOpaxrZ
That's BS https://t.co/r3GyIuDURx
Back in action in minehead this wknd I play Justin pipe Friday afternoon
Morning troops. Another title for MVG last night. The man is a machine. Must be great to be able to retire before 35 if you want πŸ˜‚πŸ‘πŸΏ
πŸ†πŸ‘ https://t.co/JfLtPbUv7P
/// Meer bekijken