/ Nieuws

Noppert maatje te klein voor Gurney

Grand Slam of Darts

12-11-2017 00:35

De zaterdagavondsessie was een interessante sessie. Er kwamen drie Nederlanders in actie waarvan er twee een overwinning mochten bijschrijven, Rob Cross bevestigde zijn goede vorm en de vormcrisis van James Wade hield aan.

Poule D
Met een finish van 110 zette Daryl Gurney in het duel met Danny Noppert direct de toon. De Noord-Ier zette Noppert onder druk en in de vierde leg resulteerde dat in een break in het voordeel van Gurney. Noppie bleek daarna niet in staat om de wedstrijd om te draaien, want SuperChin miste weinig kansen en de Fries scoorde niet goed genoeg om het de solide spelende Gurney echt lastig te maken. In de laatste leg verzwaarde de Noord-Ier het leed van Noppert nog wat meer door hem nogmaals te breken en onze landgenoot met een forse 5-1 nederlaag van het podium af te sturen.
Het duel der Websters (Mark tegen Darren) werd door Mark opengebroken met een break in de derde leg. Daarmee was het spektakel echt losgebarsten, want Darren trok de stand alsnog gelijk met een 156-finish. De naamgenoten hielden het lang spannend, maar de Welshe Webster, Mark dus, gooide in de zevende leg 117 uit voor nog een break. Mark Webster wist die deze keer wél te verzilveren en die leg was meteen goed voor een 5-3 overwinning. De Welshman speelt daardoor morgen tegen Gurney, terwijl Darren Webster het opneemt tegen Noppert.

Poule B
De wedstrijd tussen Jamie Hughes en Raymond van Barneveld was op papier één van de mooiste affiches op zaterdagavond. De mannen maakten de verwachtingen waar, want vooral Van Barneveld maakte een prima indruk. De eerste twee legs gingen tegen de darts in, maar daarna pakte Barney vier legs op rij. De vijfvoudig wereldkampioen gooide een uitstekende wedstrijd uit op dubbel tien voor de 5-1 zege en speelt morgen tegen Gerwyn Price, die van Steve Lennon won.
Lennon, één van de verrassende namen die zich vanuit het kwalificatietoernooi plaatsten voor de Grand Slam of Darts, leek tegen Price op harde wijze kennis te gaan maken met het grote podium. Hij kwam op een 3-0 achterstand, maar de Ier vocht zich uitstekend terug en kreeg twee pijlen om op 4-4 te komen. Die benutte Lennon echter niet, waardoor de Welshman er alsnog met de 5-3 zege vandoor ging. Lennon hoopt door de nederlaag morgen zijn kansen levend te houden tegen Jamie Hughes.

Poule A
Ross Montgomery had tegen Michael van Gerwen vier kansen om een leg te pakken, maar de ervaren Schot van de BDO slaagde daar maar één keer in. Van Gerwen verzorgde een lesje effectiviteit voor zijn tegenstander, want Mighty Mike verzilverde zijn mogelijkheden wel en boekte daardoor een verdiende 5-1 overwinning.
De in een nieuw shirt gestoken Rob Cross liet tegen Joe Murnan opnieuw zien dat hij op dit moment moeilijk te stoppen is. Voltage, zoals zijn bijnaam luidt, zette de qualifier al gauw op een 3-0 achterstand en liet daarbij ook prima spel zien. Murnan hield met behulp van een 137-finish in de vierde leg hoop op een goed resultaat, maar uiteindelijk was Cross duidelijk de sterkste. De nieuwbakken nummer drieëntwintig van de wereld verzekerde zich met een 5-1 zege van een spannende clash tegen Van Gerwen om een plekje bij de laatste zestien.

Poule C
In poule C kreeg de volledig uit vorm verkerende James Wade de kans om tegen Robbie Green zijn zelfvertrouwen wat op te krikken. Het tegenovergestelde gebeurde echter, want Kong hoefde niet eens groots te spelen om de fouten van Wade af te straffen. Twee breaks achter elkaar brachten Green in een zetel richting de 5-1 zege. The Machine heeft een wonder nodig om de volgende ronde nog te kunnen bereiken, want de zevenvoudig major-winnaar treft eerst de Australiër Peter Machin en daarna ook nog Phil Taylor.
Eerstgenoemde ging niet geheel verrassend onderuit tegen Taylor, waardoor Machin en James Wade morgen voor hun laatste strohalm vechten. Machin, de winnaar van de BDO World Masters en daardoor geplaatst voor de Grand Slam, slaagde er in zijn duel met Taylor wel in om The Power in de tweede leg te breken. Dat was meteen de enige leg die de Australiër van Taylor af wist te pakken, want de andere vijf gingen probleemloos naar de zestienvoudig wereldkampioen: 5-1. Green en Taylor bestrijden elkaar morgen om alvast deelname aan de tweede ronde veilig te stellen.

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Grand Slam of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Grand Slam of Darts kunt u vinden de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

And even then Iā€™m more active then you... https://t.co/fchF2JkpuQ
You at lakeside then pal https://t.co/qF85USJGQc
@JJNieuwlaat De avond staat al weer helemaal in de steigers zie ik...
Ff de noodzakelijke zaken geregeld @FrankVischsch https://t.co/ke6wC6EliZ
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
/// Meer bekijken