/ Nieuws

Thornton wint beslissende legs

Players Championship Finals

16-12-2017 17:30

Brendan Dolan mocht als runner-up van de PDPA Qualifier beginnen in de voorronde. Hierin kwam hij uit tegen de Kroaat Alan Ljubic. Dolan kwam in deze wedstrijd niet in de problemen en gunde zijn tegenstander slechts één leg. Onder andere een finish van 104 bracht hem de zege en een plek in de eerste ronde tegen Robert Thornton.

Thornton begon uitstekend en noteerde een gemiddelde van 113 in de eerste set. De Schot won de eerste set ook en deed dat met 3-2. Brendan Dolan liet echter ook zien dat hij nog altijd kan darten en zeker nog steeds effectief op de dubbels was. Finishes van achtereenvolgend 126, 104 en 100 bezorgden hem een 0-3 overwinning in de tweede set. Beide heren dus een superset terwijl Dolan 100% op zijn dubbels was.

In de derde set ging 'The History Maker' door met goed finishen door 107 van het bord te poetsen. Daarna was het weer de beurt aan Thornton. Een 144-finish trok de stand weer gelijk. De set kreeg een beslissende leg, welke werd begonnen door Dolan. Toch was het 'The Thorn' die er via dubbel 12 met de set vandoor ging.

Ook de vierde set kende een beslissende leg nadat beide heren hun eigen legs hielden. Thornton deed dat door in de derde leg met twee keer 180 te beginnen, maar de overgebleven 141 punten niet in drie pijlen uitgooide. In de laatste leg gaf Dolan niet thuis en pakte Thornton wederom een belangrijke leg. Dat bezorgde hem de winst en namen we afscheid van man uit Noord-Ierland.

Rugproblemen voor Mervyn King
Mervyn King begon prima aan zijn wedstrijd tegen Zoran Lerchbacher. 'The King' kwam 2-0 voor in sets en deed dat door tweemaal een beslissende leg te winnen. In de eerste set gingen alle legs met de darts mee, maar brak de Engelsman in de vijfde leg. Vervolgens gingen wederom alle legs naar degene die 'm begon en liet King zich niet breaken in de laatste leg.

Het leek dus een relatief eenvoudige zege te worden voor King, maar niets was minder waar. In de derde set kreeg 'The King' (spontaan) erg last van zijn rug en daarna was het niks meer. Lerchbacher profiteerde hier optimaal van. Zes van de zeven legs gingen naar de Oostenrijker en trok hij de setstand weer naar 2-2. In de laatste set kon King niets meer forceren en ging de winst, verrassend, naar Zoran Lerchbacher.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Here is the link https://t.co/YJuYunq5bh
Doing a radio interview tomorrow night for an hour at 8 pm on radio Norfolk. Hope you all tune in just hope I don’t say nothing stupid lol 🎯
How I feel realising I went 3-0 down two games in a row against 2 players in the top 8 in a race to 5!! Gave myself… https://t.co/qQivkb91pZ
Wasn’t to be tonight, we move forward to Lakeside! A massive thank you to the crowd and people in The Netherlands… https://t.co/ZqiVsgJ1lm
Michael Speight!!! https://t.co/o4f40iBpN7
Is it just me or do everyone use steps to do the christmas tree lol https://t.co/ILjDWvDRgP
@rockstar_13_ if you were going to go fishing with @DEMOLITION180 what type of fishing would it be?
/// Meer bekijken